Prajitura ametita

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Dec 2015 | 7645 vizualizari

 

Special creata pentru Mos Craciun, ca poate daca se imbata, ameteste si nimereste si la mine, ca pe trezie vad ca nici o sansa......Am denumit-o ametita pentru ca e cu visinata si visine din visinata, fix numai buna de mancat dupa pomana porcului, in loc de digestiv....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g margarina rama cu 70% grasime
  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 415 g biscuiti macinati- am avut de mai multe feluri si a trebuit sa le fac felul
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 200 ml apa
  • 200 ml visinata
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 230 g visine din visinata tocate marunt
  • Decor de ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ametita:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiun de 22/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Apoi am adaugat faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie, am incorporat bine. La final am incorporat albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Am omogenizat bine si am impartit compizitia in doua, am copt doua foi de blat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit, blatul este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se coc ambele foi si se lasa la racit.

Crema: Intr-un castron punem biscuititi macinati, nuca macinata si visinele tocate si amestecam, Separat intr-o cratita, amestecam cacaoa cu zaharul, apa si visinata si le dam pe foc  sa fiarba 2-3 clocote, apoi tragem cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi turnam compozitia in castronul cu biscuiti si nuca, omogenizam bine si impartim crema in doua parti.

Asamblare: Punem prima foaie de blat intindem jumatate de crema apoi foaia a doua si deasupra restul de crema, nivelam si presaram decor de ciocolata deasupra. Dam prajitura la rece 1-2 ore , apoi o portionam.

TIPS-URI

1

se mananca cu portia, nu de alta dar posibil sa te ia radarul si sa te puna sa sufli in fiola....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ametita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

delia64 1

10.12.2015, 23:57

anca_rm 1

11.12.2015, 10:46

ce ametita buna ai facut , super

mirela0911 1

11.12.2015, 13:14

Pfff, era sa ratez bunătate de prăjitură! Ametim rău de la ea oare?

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si zmeura